estudiantes caseros vs atlanta

(mérkőzés előtti elemzés, sportfogadási tipp)

2021.01.25. 00:25

A mai ingyenes tippmix tippünket argentínából hozzuk, a feljutásért rendezik meg az Estudiantes Caseros és az Atl. Atlanta derbit.

Ez a két csapat rendszeresen találkozik egymással, a kimenetelt illetően ki-ki meccs lesz, nehéz lenne megmondani ki lesz a továbbjutó. Korrábbi találkozóikat, formájukat, az összeállítást figyelembe véve fogunk levezetni egy olyan tippet, ami akár nagytétesként is mehet és közel kettes szorzója van! 

Mire számíthatunk?

A két csapat 9-szer találkozott egymással és sosem hagyták csalódni a gólok szerelmeseit. Háromszor nyert a Caseros, négyszer az Atlanta és kétszer lett döntetlen a mérkőzés eredménye. 

A mindkét csapat szerez gólt opcióra fogadás az eddigi kilenc alkalomból csak négyszer hozott nyereményt az erre fogadóknak, ne tévesszen meg ez a 44%. A csapatok sokat változnak egy-egy szezon között is és az is jól látható, hogy az utolsó öt találkozóból négyszer (80%) volt gólváltás. Egyúttal gólzápor is, három gól alatt meg sem álltak. A két csapat közös múltja alapján eddig jó választásnak tűnik a gólváltásra és a 2,5-nél több gólra is, de nézzük tovább.

Mik azok fontos szempontok, ami alapján mindkét csapat szerez gólt tipphez keresünk mérkőzést?

  1. a gólok átlaga (kapott és lőtt gól egyaránt fontos)
  2. a vendég csapat formája, teljesítménye
  3.  a mérkőzés ideje, időjárás, a pálya állapota
  4. korai gólok
A részletes leírást egy korábbi cikkünkben tudod elolvasni, amit a mindkét csapat szerez gólt témában készítettünk ez a lista csak egy gyors kitekintő, hogy mire kell mindenképp figyelni.

Mérkőzés előtti statisztika

A liga gólváltásos átlaga elég szerény, de erre a két csapatra erős 84% van, vagyis ők kiemelkedően teljesítenek ezen a téren. 

A gólátlag rendben van a közel 3,5-es értékkel és a 78%-os 2,5-nél több gól arány azt mutatja meg, hogy nem a nagyon sok gólos és a kevés gólos meccsek váltakoznak, hanem rendszeresen 2,5 gól fölött vannak a találatok.
Gólátlag és előrejelzés így rendben van, mehetünk tovább a rostán.

Kicsit tovább is merészkedünk a gólvátásnál. Miért ne fogadnánk arra, hogy mindkét csapat szerez gólt és több lesz 2,5 gólnál? A fenti táblázatot megnézve stabil, biztonságos tipp a maga 78%-os arányával.

Forma, korábbi eredmények

Semmit sem ér a gól statisztika, ha a csapatok nem azt a formát hozzák, amire a gólváltáshoz szükség van. Mindenképp meg kell nézni a korábbi mérkőzéseket, kiemelt figyelmet fordítani az utolsó 5 mérkőzésre és a hiányzókra!

Estudiantes Caseros mérkőzései

Atlanta mérkőzései

Utolsó 5 mérkőzés

Ami nagyon szembetűnő, hogy mindkét csapatnál csak olyan mérkőzések voltak, ahol mindkét csapat szerzett gólt. Egy-egy alkalommal itt meg is álltak és 1:1 döntetlen lett, de 80%-ban 2,5-nél több gól született.

Mindent megnéztünk? Nem, mert még van egy fontos szűrő. Az ideális mindkét csapat gólt szerez választásnál az első gól viszonylag korán beakad és a vendég szerzi! Statisztika szerint a vendég gól szinte mindig egy nyílt játékot eredményez, ami a gólváltáshoz kell.

Az Atlanta 6 alkalommal volt az első gól szerzője, ez 67%, ami már több, mint elég nekünk. Nézzük meg a gólok idejét is.

Nincs kifejezetten kiugró időszak, jellemzően a 11-60. percben születnek a gólok, illetve az utolsó 10 percben még rákapcsolnak. A 60. percre már meg kellene legyen a gólváltás.

Ahogy írtam, fontos a vendég gól, ezért még ezt megnézzük. Az Atlanta jellemzően az első félidőben aktívabb gól téren, valamit hoz egy kis pörgést közvetlenül a második félidő kezdésre is.
Az 50. percig lövik a góljaik 72%-át, de a mérkőzéseiken mégis a második félidőben születik több gól. (62%-ban)

Ez pedig a kapott gólok ideje. 51-60 perc között kapják be a 33%-át az összeskapott gólnak és 27%-át au utolsó 10 percben.

ÖSSZEGZÉS

Mindkét csapat gólerős és a kapott gólok alapján nyílt, támadó játék jellemzi. 

A legvalószínűbb az, hogy a mérkőzés első gólja az első félidőben beakad, amit a vendég Atlanta lő majd valamikor a 30. perc után.
Mivel az Atlanta sem egy ilyen egygólos csapat, az sem kizárt, hogy még az első félidőben többször is betalál.

A hazai csapat válaszára nem kell majd sokat várni, jó eséllyel már a 60. perc előtt meg lesz a gólváltás. A folytatásban pedig még várok hazai gólt is.

Erre a mérkőzésre a fő tippünk: 

Mindkét csapat szerez gólt és 2,5-nél több gól lesz (@1.87) 

A cikk írásakor ezt a tippmixpro oldalon 1,91-ért lehetett megtenni. Most, ahogy az utolsó sorokat írom, már csak 1,87. Ez is jó jel. Sok sikert és sok szerencsét kívánok mindenkinek a fogadáshoz!