Pontos eredmény tippek – hogyan csináld?

A profi sportfogadás nem könnyű, mert ezer dologra kell figyelned ha sikeres akarsz lenni. Nem lehet csak úgy rádobálni a szelvényre a tippeket, összerakni egy magas szorzót és várni a csodát. Néha persz eműködik ez is, de nem ezzel fogsz meggazdagodni.

A pontos eredmény tipp ezen „könnyít” egy kicsit, mert egyetlen ilyen tipp is már komoly szorzót képvisel még akkor is, ha mondjuk egy hazai 1:0 papírforára fogadsz. A legtöbb esetben az is közel 5-ös szorzó lesz. Szerencsére van miből válogatni, mert rengeteg foci és jégkorong mérkőzés van szinte minden nap.

Igen, jól láttad. Jégkorong pontos eredmény tipp. Nem kell megijedni a nagyobb szorzótól, nem nehezebb eltalálni, mint a focit. Ugyanúgy számolgatni és foglalkozni kell vele, de nagyon megéri. Ebben a cikkben megmutatom mire kell figyelni, amivel igen drasztikusan növelheted a nyerési esélyeid.

Mérkőzés kiválasztása

Ahogy írtam, rengeteg mérkőzés közül lehet választani, ezért nem érdemes bonyolítani az amúgy sem egyszerű helyzetet. Minden esetben törekedni kell arra, hogy olyan mérkőzést válassz, ahol nem lesz gólzápor. Legyen ez labdarúgás vagy jégkorong. Az elv ugyanaz. A kevesebb gól kevesebb pontos eredmény lehetsőget jelent, vagyis könyebb eltalálni.

Nyilván ez könnyű mondani, de a gyakorlatban ez hogy néz ki? Akkor is könnyebb a dolgod, ha az összes gólszám alacsony, de akkor is, ha legalább az egyik csapat lőtt góljainak számát jól be lehet határolni. Fociban ez maximum 1 gólt jelent, a jégkorong esetében pedig 2. Vagyis a gyengébbik csapat maximum ennyi gól fog lőni.

Tovább tudod növelni az esélyeid, ha olyan mérkőzést találsz, aminek a kimenetele várhatóan döntetlen lesz. Ugyan egy 3:1-es foci eredményért már 11-14 közötti szorzók vannak, az 1:1 meg „csak” 6 körül fizet, mégis célszerűbb ilyeneket megcélozni. A jégkorong megint más, mert itt a döntetlen 2 többet ér, mint a fociban és ha hiszed ha nem, kifejezetten gyakori. a 2:2 és 3:3 kifejezetten sűrű eredmény, de nem meglepő a 0:0 sem…nagyon ritka, ahogy az érte járó 100-as szorzó is mutatja.

Összegezve: válassz mérkőzést aszerint, hogy mi lesz a kimenetele. Nem kell fölös kockázat, ha már az meg van, hogy ki lesz szerinted a győztes, fél siker. Ezután nézd meg, hogy hány gól várható a meccsen. Itt jön képbe a bajnokság tabella, a lőtt és kapott gólok, az aktuális forma.

Aktuális forma

Bizonyára nem újdonság, hogy egy csapat nem fogja minden mérkőzésen ugyanazt a teljesítményt nyújtani még akkor sem, ha egymás után ugyanaz lenne az ellenfél. Erre a jégkorong rájátszás a legjobb példa. Azonban itt most általánosságban szeretném megmutatni, hogy mire figyelj, amikor a csapatok aktuális formáját elemzed a pontos eredmény tippedhez.

Sokszor megtévesztő lehet, ha csak a nyers eredményt nézed meg. Lehet, hogy 6-8 mérkőzéssel ezelőtt egy csapat ontotta a gólokat, de az utolsó 3 mérkőzésen gól se lőttek, a gólátlag szerint pedig beleférnek a kiválasztási feltételekbe, mert alacsony gólszám várható. Itt mindenképp meg kell nézni, hogy mi volt az oka a változásnak. Lehet, hogy kiesett a játékból egy-egy kulcsember, aki épp visszatér és újra jönnek a gólok, akkor pedig mellé fogunk nyúlni. Ugyanez igaz akkor is, ha gólokat várunk, de nincs lesérült / el van tiltva az a csatár, akinek a gólokat kellene szállítani.

Éppen ezért talán ez a legfontosabb része a feladatnak. Ha már nagy pontossággal meg tudjuk becsülni, hogy melyik csapatnál hány gól lesz, jó úton vagyunk. Itt még nem kell pontosan megmondani, de lehetőség szerint szűkítsúk be kettőre. Például hogy a favorit csapat 2-3 gól fog lőni, a gyengébbnek pedig 0-1 gólra lesz elég ereje.

Valószínűség

Ha meg vagyunk a lehetséges gólszámokkal, akkor már csak egy feladatunk maradt. Készítünk egy teljes listát, ami szerintünk végredmény lehet. Fontos, hogy szerintünk, hiszen az eredmény a mi feltevésünkre alapozzuk, nem lehet fix ténylek venni. Az előző példánál maradva. Hazai csapat 2-3 gól, vendég csapat 0-1 gól. Ebből a lehetséges eredmények: 2:0;2:1;3:0;3:1

Nem is rossz, máris leszűkítettük 4 lehetséges ereményre, de még ebből is csökkenteni kellene ha lehet. Márpedig lehet, ugyanis extrém ritka eset az, amikor egy csapat egymás után ugyanazt az eredményt produkálja. Így ha szerencsénk van, valamelyik csapat pont a mi négy eerdményünk egyikét játszotta utoljára. Most a példa kedvéért ez legyen a 2:1, így már cssak három maradt. A kérdés, hogy a mérkőzésen hány gól lesz? Csak kettő? Három vagy négy? 

Tényleg közel vagyunk már. A várható gólok számát több módon is ki tudjuk számolni. Van már nekünk jól hangzó xG, aminek a képletét nem szokták megosztani, csak odaírják, hogy kb mit vesznek figyelembe. Kifejezetten komplex dolog annak a valószínűségét számolgatni, hogy hogyan lesz gól, ebbe most nem is megyek bele, nem lesz rá szükségünk. Amit tudnunk kell az az, hogy egy egy csapanak mennyi időre van szüksége, hogy gólt szerezzen. Meg tudjuk nézni, hogy hány százalékban birtokolják a labdát, és ezalatt hányszor tudnak kapura lőni. Például ha a hazai csapatnál lesz a labda 56%ban, a másik csapatnak csak 44% marad. Bocs ha nagyon matek, van erre kalkulátorunk, használjátok azt.

Szóval az egyik csapat kapura fog lőni 6-szor, a másik csak 3-szor. A védelmen és a kapuson múlik, hogy ebből a kapuralövésből hány gól lesz. Szerencsére mindenre van statisztika, amivel nagyon erős becslést lehet összehozni. 

A lényeg, hogy a 90 perc alatt a két csapat összesen össze tud hozni egy maximális gólszámot. Ennél több csak akkor lesz, ha büntetűrúgás és/vagy kiállítás van, de akkor úgy is borul a dolog.

Milliós nyeremények?

Természetesen a pontos eredményeidet játszhatod egyesével is. Akár azt is, hogy az első körben kapott 4 eredményt megjátszod. Jó eséllyel az egyik nyertes és máris profitáltál. Az igazi nyeremény azonban akor lesz, ha bevállalsz egy kis kockázatot és 4 mérkőzést raksz be kombinációba.

Itt ugyan nem lett milliós nyeremény, de remélhetőleg látszik, hogyan érdemes ezt csinálni. Telitalálat esetén közel 700.000 Ft lett volna a nyereményünk a focis tippel, de 1100 Ft-ból 92.000-et nyerni se mindennapi. A jégkorongnál sajnos A vendégeket túlbecsültük, nullára kikaptak. Ritka, de van ilyen. Azonban a másik jeges tippünkdurrant, lejött a 3:3 eredmény a 16-os szorzóval.

Remélem sikerült számodra értékes információkat átadnom és sok sikeres pontos eredmény tipped lesz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top