Mindkét csapat szerez gólt

A gólváltás , avagy mindkét csapat szerez gólt

Bizonyára nem ismeretlen a kifejezés, ha már kicsit is jártas vagy a sportfogadás világában. Amennyiben most kezded, érdeklődsz, akkor gyorsan tisztázzuk mi is ez, még ha tényleg nagyon beszédes maga a kifejezés is.

A sportfogadásban több kategória létezik, amire fogadhatsz. A labdarúgáson belül csak a legáltalánosabbakat nézve fogadhatsz arra, hogy a mérkőzést ki fogja megnyerni, esetleg döntetlen lesz e a vége. Megtippelheted hány lapot fog kiosztani a bíró, vagy hány szöglet lesz a mérkőzésen. Plusz ezen felül még több száz lehetőséged van, ami közül az egyik a gólváltás. Talán a legnépszerűbb fogadás arra fogadni, hogy mindkét csapat gól lő a mérkőzésen rendes játékidőben. Ezzel el is mondtam ennek a lényegét. Ilyenkor arra fogadunk, hogy minkét csapat legalább egy gól lőni fog és ezt a rendes játékidőben teszi. Nem akarlak összezavarni, a rendes játékidőnek számít természetesen a 95. perc is, ha a játékvezető hosszabít a mérkőzésen.

Miért tűnik könnyűnek és mégis miért megy el sokszor a tipp?

Erre nem lehet egysoros választ adni sajnos, mert minden mérkőzés más. Hogyan szokott fogadni a nagy átlag? Rábízza magát a fogadóirodákra, és fogad azokra a mindkét csapat szerez gólt eseményekre, ahol az odds szimpatikus. Ez a lélektani határ  több megkérdezett fogadó válaszai alapján 1,66. Nem tudjuk miért, de nem szeretünk ennél fentebb menni, pedig a szorzó nem minden. Mellesleg az 1,66 kifejezetten jó odds azért, hogy mindkét csapat betaláljon.

Azt is kiderítettük, hogy átalában 1,4-1,6 közötti szorzókból szerettek összerakni 3 meccset. A második helyen a kettes kötés van, ahol rendszerint a duplázás a cél. Ezek így rendben is vannak. Korábbi cikkünkben írtunk a reális célokról, illetve hogyan fogadjuk kötésben.

A rend kedvéért vegyük most alapul azt, hogy csak egyetlen mérkőzést szeretnénk eltalálni, ahol mindkét csapat szerez legalább egy-egy gólt. Megmutatom mire kell mindenéppen figyelni, hogyan válassz megfontoltan mérkőzést, mik a fő befolyásoló tényezők. A lista nem hosszú, de valószínűleg lesz benne olyan, ami meg fog lepni téged. Akkor kezdjük is el, haladjunk szépen  sorjában.

Bajnokságok ahol mindkét csapat betalál

A bajnokság, a csoport, a környezet. Ezt gyakran átugorjuk és azonnal a szorzókhoz ugrunk, meg a csapat gólátlagához. Pedig ha egy bajnokságban csak néhány csapat gólválts, akkor hiába lesz jó gólátlaga, alig lesz olyan mérkőzés, amire nyugodtan fogadhatnál. Ezért ahogy a döntetlenek kiválasztása is ezzel kezdődik, itt is meg kell vizsgálni a bajnokságot.

Ez is a jelenlegi top45 bajnokság sorba rendezve. Itt van például a 28. helyezett: Svájc – Challange liga. Vagy lehetne ugyanúgy 64% aránnyal a osztrák Bundesliga is.

Amikor csak a mérkőzés eredményeit nézed és azt látod, hogy az utolsó meccseken volt gólváltás, nem a teljes képet látod. Itt most láthatod, hogy mindössze 64%. Azért az nem sok. Főleg, hogy elég gyér szorzókat szoktak kínálni. ezzel csak arra szerettem volna rámutatni, hogy sokkal gyakoribbnak képzelik a fogadók a gólváltást, mint amilyen valójában.

Megfelelő csapat a gólváltáshoz

A bajnokság rész rendben van, menjünk egy szinttel lentebb és nézzük meg a bajnokság csapatait. Két fontos dolgunk lesz: kell egy általános kép a csapatról, valamint kell egy olyan is, ami azt mutatja, hogy jelenleg mire képes. Hiába ontotta a gólokat a csapat a bajnokságban, ha az utolsó két hétben egyszer sem talált be. Ezt már írtam ugyan a pontos eredmény tippek cikkben is, de meg kell nézni azt, hogy ha ilyen szembetűnő változás van a csapat formájában. Szóval összegezve kell egy általános tljesítmény és egy aktuális forma.

OTTHON vs. IDEGEN

Szándékosan tettem fel így a táblázatot, mert sokszor azt sem veszik a fogadók figyelembe, hogy a csapatok más teljesítményt nyújtanak akkor, ha hazai közönség előtt játszanak és más a játék, ha idegenben vannak. A táblázatban az igazi gólváltó király a Wolfsberger otthon: 8 mérkőzésből minden alkalommal volt gólváltás. Idegenben is csak egy alkalommal maradt el. Gyakorlatilag ez a csapat bármikor játszható, találtunk is egy „kedvenc gólváltós” csapatot.

A lényeg, hogy kezeljétek külön a mérkőzéseket. Aki ottohn játszik, annak a hazai mérkőzései vizsgáljátok.

A gólok átlaga nem számít?

Maradjunk a Wolfsbergernél. Az eddigi mérkőzeit nézve gyönyörűen hozta a kötelezőt és volt gólváltás. Viszont ha megnézitek a gólszámokat, akkor az is jól látszik, hogy ezek nem 1:1-es döntetlenek voltak (na jó egy ilyen pont van közte), hanem gólzáporos mérkőzések.

Ezért ha tényleg szeretnél biztosra menni, akkor nem elég megnézned a gólváltás arányát. Fontos, hogy milyen gólátlaga van az adott csapatoknak.

Szerencse faktor és minden egyéb

A savanyú részt a végére hagytam, mert van még három olyan tényező, aminek / akinek komoly hatása lehet a mérkőzésre.

Számít az időjárás. Mindenhol van egy megszokott időjárás. Az angoloknál például olyan sokat nem fog változtatni a játékon, ha esik az eső, de ugyanez a spanyolokra már nem igaz. Ha túl meleg van, hamarabb fáradnak a játékosok, esetleg több csere kell, stb.

A pálya állpota sem mindegy. Bár a bajnokság csapatainak közel azonos minőségű a stadionja, a kupa meccsek , más jellegű találkozók esetén egy papíron erősebb csapat nem biztos, hogy annyira dominálni fog egy rossz minőségű pályán, mert nincs hozzászokva.

Aki igazán képes befolyásolni egy mérkőzést, az a játékvezető. Itt nem arra gondolok, hogy meg fog-e adni egy büntetőt, be fogja-e fújni a lest, mert van már fantasztikus VAR. Viszont a játékvezető engedheti, vagy éppen rommá büntetheti a durvább játékot. Egy korai piros lap komoly hátrányba dobja bármelyik nagy favorit csapatot és máris borulnak az erőviszonyok. Éppen ezért érdemes megnézni azt is, hogy ki fogja vezetni a mérkőzést. A játékvezetőkről is rengeteg adat elérhető.

Valahol a cikk közepe környékén írtam egy ilyet: kedvenc gólváltós csapat. Szeretném is ezzel lezárni ezt a cikket. Ugyanis nem kell minden alkalommal végig bújni minent. Használd a technikát, mentsd el a munkád azzal, hogy listát készítessz. Minden csapatról, aki gólváltós. Így amikor jönnek a mérkőzések, csak meg kell nézned, hogy van e kedvenc, vagy nincs.

Sok sikert kívánok a fogadásaidhoz!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a barátaiddal Facebookon!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top