Mindkét csapat szerez gólt – Így nyerhetsz!

Mindkét csapat szerez gólt: lesz-e gólváltás?

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy a mindkét csapat szerez gólt fogadásoknál mik azok a kulcsfontosságú infók, amiket felhasználva könnyedén 85% találati arány fölé emelheted a tippjeid sikerességét, valamint azt is, hogy milyen pénzügyi stratégia a legalkalmasabb erre.

Sokak kedvenc fogadási típusa a gólváltásra való tippelés, vagyis az, hogy mindkét csapat szerez gólt. Nagyon komoly profitot lehet elérni ezzel a fogadással, de csak akkor, ha tudod melyik csapatoknál érdmes próbálkozni, és azt is, hogy mikor. 

A mérkőzések kiválasztása egyértelműen fontos, mert csak akkor nyerhetsz, ha van jó tipped. Azonban nem szabad megfeledkezni a pénzmenedzsmentről sem, mert lesznek majd rossz tippjeid is, ezért erre is fel kell készülni.

Ebben a cikkben mindkét témát körbejárjuk, miután elolvasod, garantáltan másként fogsz tekinteni erre a fogadási típusra és garantálom, sikeres is leszel benne, ha követed az itt leírtakat.

Először tegyük rendbe, hogy mit is akarunk elérni

Mivel a pénzmenedzsment (vagy szép idegen kifejezéssel bankroll management) egy másik cikkben kifejezetten részletesen van leírva, így itt most a mindkét csapat szerez gólt típusú fogadási ajánlathoz a leginkább passzoló két lehetőséget szeretném bemutatni.

Mindenek előtt a profi sportfogadók körében elterjedt és alkalmazott két aranyszabályt érdemes követni.

Az első szabály az, hogy ne fogadjunk kötésben, kizárólag egyesével tegyünk meg a tippjeinket.

A második szabály szerint pedig egy fogadásra maximum a teljes sportfogadó tőkénk 1-5%-át tegyük fel. Azt, hogy ez az érték mekkora, ne az odds, hanem a tipp erőssége, megbízhatósága határozza meg.

Sokan azonban kifejezetten nem szeretnek 2-es szorzó alatt fogadást kötni és a legtöbb esetben a mindkét csapat gólt szerez opcióra inkább az 1,4-1,7 közötti szorzók a legjellemzőbbek. Erre alakult ki a két eseményből álló szelvény, aminek az eredő szorzója jellemzően 2 és 3,3 közötti. 

Amennyiben ezt a fogadási stratégiát követjük, nem lesz tétemelés. Ez az úgynevezett „flat betting”. Előnye, hogy a tét nagysága kiszámítható, nem lesz nagy hullámzás a tőkénkben, nem futunk a pénzünk után. Ami itt a profitot garantálni tudja, az a megfelelő találati arány elérése. Ezzel el is érkeztünk a cikk fő témájához.

Megmutatom mik azok a kulcsfontosságú adatok, amik nélkül esélyed sincs, ellenben ezeket az adatokat jól felhasználva nagyon magas találati arányt tudsz elérni.

Hogyan találd meg a gólváltásos mérkőzéseket?

Az időjárás és a pálya állapota

Egy rosszabb minőségű pályán sokkal nehezebb játszani, így a technikásabb játékosok tudásbeli különbsége jellemzően nem érvényesül annyira, mint az elvárható lenne. Számos eset volt már, amikor egy top csapat látogatott el egy nála 2-3 osztállyal kisebb bajnokságban szereplő csapathoz és bizony meglepetés eredmény született. Attól függetlenül, hogy ilyenkor a kezdő tizenegy lép pályára, vagy a B – C csapat, az eredményt bizonyítottan befolyásolja a focipálya állapota.

Ugyanilyen tényező az időjárás is. A játékosok rendszerint a jó időhöz vannak szokva, így az ettől jelentősen eltérő időjárás szintén más eredményt hozhat a végén, mint amire a mérkőzés előtt következtetni lehet. Ugyan a szél sebessége és iránya nincs akkora hatással a labdarúgó mérkőzések kimenetelére, mint mondjuk például a baseball esetében, de a hosszú íveléseket, beadásokat előnyben részesítő játék stílusnál ez is számít.
Komoly faktor az eső. Vegyük komolyan a felkészülést és nézzünk utána a helyszínnek és nézzük meg milyen idő várható. Esőben semmi sem sikerül úgy, ahogy azt a játékosok tervezik. A pálya csúszik, a hideg eső, az átázott mez demoralizál, a látási viszonyok is romlanak. Kinek van kedve ilyen körülmények között játszani? Amennyiben erős esőre van kilátás, inkább hagyjuk ki azt a mérkőzést.

A mérkőzés időpontja

Meglepő lehet, de a számok azt mutatják, hogy a késő délutáni és esti mérkőzéseken esik több gól. Ezért érdemes kerülni azokat, amik 14 óra előtt kezdődnek el. Természetesen ez nem egy alapszabály, mindössze azt jelenti, ha két mérkőzés közül kell választanunk, inkább válasszuk azt, amelyik délután kezdődik.

Hiányzó játékosok

Ideális esetben mindkét csapat támadó játékot képvisel és a támadósor is és a középpálya is teljes, azonban a védelemben vannak hiányzó játékosok. Ha emellé még a kezdő kapus sem lép pályára, akkor igazi gyöngyszemet találtunk.

A gólok átlaga

Ezt az átlagot nem elég egyetlen szempontból megvizsgálni. Mielőtt a csapatokra térnék, fontos kiemelnem, hogy a bajnokságok kiválasztásával kell kezdenünk. Kifejezetten gólzáporos bajnokságokban keresgéljünk, mint például a Holland Jupilier vagy a Svéd Allsvenskan és Superettan. Ugyenezen logika alapján pedig nagy ívben kerüljük például a görög bajnokságot és a spanyol másodosztályt is!

A bajnokságok szűrése után jöhetnek a megfelelő csapatok. Olyan csapat az ideális, amelyik következetesen 2,1 gól átlag felett teljesít. Itt meg kell néznünk az utolsó 20 mérkőzést, majd ha erre igaz, akkor jöhet az utolsó 6 mérkőzés eredményeinek vizsgálata.

Mindkét csapatot meg kell nézni aszerint is, hogy hazai vagy vendég környezetben játszik. Illetve nem elég az átlagot nézni, azt is figyelni kell, hogy ez hogyan jön össze. Például nem jó az, ha a hazai csapat otthon lőtt góljainak átlaga 3,2 és a kapott gólok átlaga pedig 1,1. Ha ezt egyben nézzük, akkor ez 2,15-ös átlag, vagyis kifejezetten jónak tűnik a választás, pedig inkább rizikós.

Összegezve ezeket az átlag számokat kell megnézni:
– hazai csapat lőtt góljainak átlaga
– hazai csapat kapott góljainak átlaga
– vendég csapat idegenben lőtt góljainak átlaga
– vendég csapat idegenben kapott góljainak átlaga

A fenti négy számadaton túl ha vesszük a fáradtságot és összevetjük a liga kapott és lőtt góljainak átlagával, akkor egy nagyon jó megközelítést kapunk arról, hogy egy adott csapat támadó és védekező ereje mekkora és mennyi a várható kapott és lőtt gól. Ezekkel akár pontos eredményre is rá tudunk menni, de most nem ez a cél, csak a gólváltás lehetőségének vizsgálata. Még egy gondolat a fenti négyeshez. Közülük a legjelentősebb az idegenben lőtt gól, mert lényegesen nehezebb idegenben gólt lőni, így ha van olyan csapat, akik folyamatosan képesek rá, azok kiváló választások lehetnek.

Egy rövid lista azokról a bajnokságokról, ahol rendszeresen potyognak a gólok: 

  • Arab premier
  • Skót liga 1-2
  • Dán másodosztály
  • Holland 1-2 osztály
  • Izlandi liga
  • Török szuperliga

Mindkét csapat szerez gólt és gólmetes mérkőzések aránya (BTTS és Clean sheet)

A gól átlagot kellően kitárgyaltuk, már csak két százalékos mutató maradt hátra, ezek pedig azt jelzik, hogy egy adott csapat mérkőzéseinek hány százalékában van gólváltás, valamint azt, hogy hány százalékban képesek megúszni kapott gól nélkül. Mindkettő jelentős mutató, ne becsüljük alá őket. Itt is meg kell néznünk egy 15-20 mérkőzésre eső arányt, majd egy utolsó 6 mérkőzésre számított százalékot is, mert ez fogja megmutatni, hogy merre mozog a trend. Lehet, hogy magas az átlag, nagy százalékban jött eddig a gólváltás is, de ha csak azért magas, mert 15 meccs nagyon meghúzta, az utolsó 5 pedig lefelé viszi az átlagot, akkor az is komoly rizikó. Sose a statisztika ellen játszunk! Ne fogadjunk csak azért arra, hogy bekövetkezik valami, mert régóta nem történt meg. Ez igaz a döntetlenre, igaz a győzelemre, igaz a gólváltásra.

Korai gólok

Utolsó témakör, de korántsem jelentéktelen. Ez pedig a gólok ideje. a felkészülésünk során nézzük meg, hogy mikor születnek a gólok és részesítsük előnyben azokat a csapatokat, ahol rendszerint már az első félidőben megszületik az első gól. A gólváltáshoz nagyon jó kezdés egy korai, 15-20 perc körüli gól, és a legjobb, ha ezt a vendég csapat szerzi. A hazai csapatnak ott vannak a szurkolói, akik majd kellőképpen buzdítani fogják a csapatukat, hogy törjenek előre és szerezzenek gólt.

Ez most elsőre így soknak tűnhet, de hidd el, megéri, mert csak így lehetsz sikeres ebben a műfajban. Először biztosan sok idődet elveszi majd a keresgélés, később viszont már meg lesz a saját csapat listád, akiket követni fogsz és velük rengeteget fogsz nyerni!

U.I: Azért azt ne felejtsétek el, hogy nem csak a pozitív kimenetelre lehet fogadni. Nagyon sok lehetőség van abban is, ha arra fogadunk, hogy nem lő mindkét csapat gólt. Nem kell félni ettől az opciótól sem, semmivel sem nehezebb!

Ha nincs időd ennyi mindennel foglalkozni, bízd ránk a munka javát és élvezd a fenti információk alapján, profin válogatott tippeket minden nap!