Mire fogadjunk tippmixen?

Mire fogadjunk tippmixen?

Biztos mindenkivel volt már úgy, hogy elhatározta, “ma okosan összeválogatom, hogy mire fogadjak és nyerni fogok”. Egy tökéletes világban biztos működne, mert nem csak ad-hoc jelleggel bejelölünk pár eseményt és várjuk a csodát, hanem teszünk is a sikerért. Összeválogatjuk a kedvezőnek tűnő sporteseményeket, többnyire nincs is nehéz dolgunk, mert szerencsére a kínálat igencsak bő. Sőt, talán inkább az a probléma a végén, hogy túl sok eseményt sikerült felvenni a listára és a végén nem tudjuk, hogy mire fogadjunk tippmixen.

Hogyan válasszuk ki hogy mire fogadjunk?

A válasz egyszerűbb, mint azt elsőre hinnénk. Mint ahogy máskor is, a rendelkezésre álló adatok, sportfogadási statisztikák a barátaink, használjuk őket bátran.

Mindenek előtt tudnunk kell meghatározni egy fogadási esemény kimenetelére vonatkozó esélyeket és hogy milyen szorzóval érdemes megjátszani. Egy olyan eseményre, aminek a valószínűsége 50%, nem érdemes fogadnunk, ha a szorzó kisebb, mint 2. Például 100 alkalommal fogadunk arra, hogy 2,5 gólnál kevesebb lesz és minden alkalommal 1,9 a kínált szorzó. 50 alkalommal nyerni fogunk. Összesen 100 egységet tettünk fel. A nyereményünk 50 x 1,9 egység, vagyis 95. Ami szomorú hír, ugyanis 5 egységgel mínuszban zártunk. Na ezért fontos ismerni az odds és az esély kapcsolatát. A sportfogadási stratégiai alapok oldalon ezt részletesen leírom.

Alapvetően kétfajta sportfogadó létezik. Az egyik a megérzéseire hallgat, figyelembe veszi a csapata állapotát, ki játszik és ki nem, van-e motiváció, esetleg a kedvenc csapata játszik, és még lehetne sorolni.

A másik a technikai adatokon, statisztikai alapon fogadó játékos, akit alapvetően nem érdekel, hogy kinek épp ilyen baja van. Őt csak az érdekli, hogy ha egy csapat rendre behúzza az első félidőt és 70%-ban megnyeri azt, akkor őrült módjára csap le a felkínált 1,9-es szorzóra, mert az ajándék.

sportfogadó szorzótábla

Sajnos nem ennyire egyszerű, ennél kicsit árnyaltabb a kép. Valahol a kettő között kell megtalálni a saját utunkat. Én személy szerint a statisztikában hiszek, de ha van egy értékelhető hír, vagy valami történik, akkor azért fontolóra veszem, hogy fogadjak-e egyáltalán az adott eseményre. Például kinézek egy könnyűnek tűnő meccset, 1,4-1-5-ös hazai szorzóval, azonban elkezd változni, kúszik felfelé. Esetleg befut egy olyan hír, miszerint a hazai csapat gólzsákja, vagy irányítója nem lép pályára. Ilyenkor megint feltehetjük magunknak a kérdést, hogy akkor mire fogadjunk tippmixen?

A szorzó változásnak rengeteg oka lehet, amit sokszor nem könnyű kitalálni, de nem lehetetlen. Van számos olyan online eszköz, ahol meg lehet nézni például, hogy hogyan változtak a szorzók egy adott időszakban, vagy hogy a fogadók milyen arányban fogadnak haza, vendég, vagy akár döntetlen kimenetelre.

Azonban egyvalami biztos. Ha következetesek maradtok és a megfelelő szorzókkal kínált sporteseményekre teszitek fel a pénzeteket, hosszú távon pozitív hozamot értek majd el.

Megosztás