Döntetlen stratégia alapjai

Döntetlen stratégia

A döntetlen stratégia nem más, mint egy sokak számára idegen sportfogadási rendszer. Pedig ez a kimenetel sokkal több lehetőséget rejt magában, mint azt elsőre gondolnánk. Ebben a cikkben megismertetlek a döntetlen straégák közl egy jól működő, tesztelt változattal.

döntetlen stratégia

Egy korábbi cikkben már olvashattatok arról, hogy miképpen lehet kihozni a legtöbbet egy döntetlen tippből. Röviden összefoglalva, ha már biztosak erre a kimenetelre akarunk tippelni, akkor érdemes leszűkíteni a lehetőségeket, mert egy átlagos odds mindent magában foglal. A gól nélküli döntetlentől egészen a 8-nál több gólos döntetlenig. Mi pedig a legtöbbet szeretnénk kihozni, ezért tudni kell leszűkíteni, lehetőség szerint 1 pontos végeredményre, de maximum kettőre. Erről bővebben ITT olvashatsz.

Ennek a cikknek a témája kifejezetten az, hogy melyik bajnokságokban érdemes keresgélni és mi alapján válasszuk ki azokat a mérkőzéseket, amik jó eséllyel döntetlenre végződnek.

Ahogy azt sejteni lehet, a labdarúgás nem arról híres, hogy nagyon gyakori lenne az olyan döntetlen, ahol a csapatok három vagy annál több gólt lőnek. A leggyakoribb az 1:1 , ezt követi a 0:0 és a 2:2 eredmény. Az ennél több gólos döntetlenek annyira ritkák, hogy nem érdemes velük foglalkozni.

A megfelelő bajnokságok kiválasztása

A keresést mindenképpen azzal kell kezdenünk, hogy az összes létező bajnokságból kiválogatjuk azokat, amik megfelelnek a követelményeknek, miszerint a mérkőzésenként átlag gólszám 2,5 alatt van, valamint a döntetlenek aránya több, mint 28%. Ennél kevesebbel nem érdemes fogllkozni, mert sokkal több időt és energiát kell belefektetni és sokkal hosszabb lesz a befektetett pénzünk megtérülési ideje.

Ezen kívül még figyelembe kell venni a csapatok és a pálya minőségét. Értem ezalatt azt, hogy egy másod, harmad, negyedosztály költségvetése nem teszi igazán lehetővé azt, hogy profi körülmények között játszanak és nagyon komoly befolyásoló tényező a megfelelő, vagy éppen elhanyagolt talaj, egy-egy rossz helyen hagyott fűcsomó.

A megfelelő csapatok megkeresése

A liga választás volt az első lépés, közeledünk a célunkhoz. Szűkítsük tovább a kört úgy, hogy a bajnokságokon belül egyenként megvizsgáljuk a csapatokat. Mivel a liga átlag, ahogy a nevében is benne van, csak átlag. Újra meg kell nézni, hogy egy-egy csapat hogyan teljesít. Ugyanazt nézzük végig, mint amit a liga kiválasztásnál. Mérkőzésenkénti átlag gólszám és a döntetlenek aránya.

Ezután jöhet a múlt. Meg kell néznünk, hogy mennyire fér bele a döntetlen a kimenetelbe. Nézzük meg eggyel korábbi bajnokságok, de csak azt! Annál korábbra nem érdemes visszamenni, mert rendgeteg változás van egy focicsapat életében 2 idény alatt, más a játékoskeret, a stílus, esetleg az edző, mindent pedig nagyon körülményes visszanézni és lekövetni. Azokat a csapatokat keressük, akiknek 6-7 mérkőzésenként legalább 1 döntetlenjük van. Akinél ennél hosszabb a döntetlen nélküli sorozat, azt máris vegyük le a listánkról. Szintén meg kell nézni az előző évad tabellán elfoglalt helyezést, mert a döntetlenre kapott 1 pont mindenkinek mást jelent. A top csapat értelemszerűen nem örül neki, de a tabella közepén 1 pont akár több helyezésnyi ugrást jelenthet. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy azonnal ki is lehet zárni a legerősebb csapatokat, csak azt, hogy onnan valószínűleg sokkal több fog kiesni, mint a középmezőnyből. A tabella alsó részét elfoglaló csapatoknál értelemszerűen az 1 pont is már-már kincs, mert a sok 1 pont eldöntheti a csapat bentmaradását.

Ez így soknak tűnhet, de szerencsére már rendelkezésre áll minden az interneten, az adatok, statisztikák könnyen elérhetők, és egy kis táblázatkezelési tudással a zsebünkben viszonylag kis erőfeszítéssel össze tudjuk hozni ezt a listát.

A stratégia kialakítása

Amikor a listánk meg van, már „csak” az a feladatunk, hogy eltaláljuk a kimenetelt. Azonban a statisztikánknak van egy hátránya, mégpedig az, hogy nem alkalmas arra, hogy pontosan eltalálja azt, hogy mi lesz a kimenetel egy adott mérkőzésen. Arra viszont alkalmas, hogy kiszűrje azokat a mérkőzéseket, amin olyan csapatok játszanak, amik 6 mérkőzésen belül döntetlent játszanak.

Annyi a dolgunk, hogy ezeknek a csapatoknak követjük a mérkőzéseit, és fogadunk a döntetlenre. Az egymás utáni döntetlenek is ritkák, ezért finomíthatjuk a stratégiánkat azzal, hogy döntetlen után kivárunk 1-3 mérkőzést, és csak ezután kezdjük el a fogadást.

Egy kicsit olyan ez, mint ha a fej vagy írás játékban kellen emegtippelnünk a kimenetelt, és minden alkalommal, amikor nem nyerünk, megduplázzuk a tétünket. Így amikor eltaláljuk a kimenetelt, nyerünk. Nem sokprofittal, de számtalanszor ismételhető és úgy már azért nem elhanyagolható.

A döntetlennél az a szerencsés helyzetünk van, hogy viszonylag kevesen fogadnak rá, ezért nem jellemző, hogy nagyon leesene a kínált szorzó. A nagy átlag valahol 2,85 és 3,3 közé esik. Ez azért jó, mert nem kell dupláznunk a tétünket. Minimális tét növelés is elég ahhoz, hogy a stratégiánk pozitív irényba vigye el a mérlegünket.

PÉLDA

Nézzünk egy példát csak számokkal, csapatnevek nélkül. A kiszemelt csapatunk már túl van három mérkőzésen, ebből 2 alkalommal nyert és egyszer veszített. Mivel a belépési pontunkat elérte, elkezdünk fogadni arra, hogy döntetlent játszik a csapat.
Megtesszük a döntetlent 10000 Forinttal, az ajánlott szorzó 3,15. Értelemszerűen ha nyer, örülünk, de most a példa miatt csak a hatodik meccs lesz döntetlen. Persze ezt mi nem tudjuk, ezért folyamatosan arra készülünk, hogy az épp aktuális lesz a nyerő.
Az első mérkőzés nem lett jó a mi szempontunkból és elvesztettük a tétet. Jön a második fogadásunk. A döntetlenreajánlott szorzó 3,2. A tétünket úgy kell megválasztani, hogy az első mérkőzésen elvesztett pénz visszanyerésén túl azért profitunk is legyen. Még az elején el kell dönteni, hogy milyen arányú profittal szeretnénk dolgozni, most a példa úgy van kialakítva, hogy bármikor döntetlen van, a befektetett pénzünknek az 50%-a a proft.
A második meccsre így felteszünk 8823 Forintot. Ha nyerne, akkor a nyereményünk 28233 Ft. Az eddigi befektetett pénzünk 18823 Ft, vagyis a profitunk 9410 Ft. A példa arról szól, hogy ez is bukta, jön a harmadik. A döntetlenre ajánlott odds 3,05. A tervünkhöz szükséges tét így 18215 Ft. A végső sípszó után örülhetünk, mert a végeredmény X és nyertünk, a nyereményünk 55555 Ft. Összesen 37038 Ft-ot fektettünk be, a profit 18517 Ft.

Kicsit átláthatóbb formába öntve:

Szelvény Tét  Összes tét szorzó elvárt profit nyert? nyeremény profit
1 10000 10000 3,15 3,15 Nem 0 -10000
2 8823 18823 3,2 1,5 Nem 0 -18823
3 18215 37038 3,05 1,5 Igen 55555 18517

Az elmondható, hogy az előkészületekkel viszonylag sok munka van, illetve az is, hogy a mérkőzések nyomonkövetése is körülményen, de mindenképpen kifizetődő. Az, hogy hány alkalmas mérkőzést találunk, az attól függ, hogy hány csapatunk van, hány bajnokságot követünk.

A stratégia sikerességének köszönhetően „csak” az első 1 hónapot kell megfinanszíroznunk, mert onnantól kezdve már a nyereményből tudunk visszaforgatni. Aki esetleg belevág ebbe a játékmódba, azoknak mondom, hogy ez tényleg hosszútávú, nem a másnapra meggazdagodunk varázslat. Türelemjáték, de a végén jutalom vár ránk!

Sok sikert kívánok mindenkinek a játékhoz!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_PostCarousel_Widget”][/siteorigin_widget]
Megosztás